Hvis nøglen ikke kan drejes i hoveddøren, kan det være forårsaget af flere forskellige årsager. Her er nogle mulige løsninger, du kan prøve:

1. **Smutning af nøglen:** Først og fremmest, kontroller om nøglen er ren og fri for snavs eller fremmedlegemer. Prøv at rengøre nøglen grundigt og forsøg derefter at dreje den igen.

2. **Smøring af låsen:** Det er muligt, at låsen er tør eller rusten, hvilket kan gøre det svært at dreje nøglen. Prøv at smøre låsen med et smøremiddel beregnet til låse, såsom grafitspray eller silikonesmøremiddel.

3. **Nøglen passer ikke:** Kontroller om nøglen passer ordentligt til låsen. Hvis nøglen er slidt eller beskadiget, kan det være nødvendigt at få lavet en ny nøgle af en låsesmed.

4. **Frosset lås:** Hvis det er koldt udenfor, kan låsen være frosset. Prøv at opvarme nøglen ved at holde den i dine hænder eller bruge en hårtørrer til forsigtigt at varme låsen op.

5. **Låseproblemer:** Der kan være mekaniske problemer med låsen, som kræver en professionel reparation. Hvis ingen af de ovenstående løsninger virker, bør du kontakte en låsesmed for at få hjælp med at diagnosticere og løse problemet.

Husk altid at være forsigtig, når du forsøger at løse låseproblemer selv, da forkert brug eller forcering af låsen kan forværre problemet. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal håndtere situationen, er det bedst at kontakte en professionel låsesmed for assistance.

Her er nogle låsesmede:

Låsesmed Herlev – lokale i Herlev

Låsesmed Valby – Lokale i Valby 

Dør kan ikke åbne