Hvad er pole dance?

Hvis du har en forestilling; at pole dance udelukkende går ud på at bevæge sig sensuelt op ad en stang på en stripklub, så tro om igen! Pole dance har nemlig at gøre med en træningsform, der kombinerer dans med akrobatik.

I dag er pole dance både brugt som hverdagstræningsform, i professionel sammenhæng og som underholdende aktivitet til eksempelvis polterabends.

Hvordan kommer jeg i gang med pole dance?

Okay, det store spørgsmål, når det kommer til pole dance, må jo uden tvivl være; “Hvordan kommer jeg igang?”  og hvordan gør man.

Den nemme løsning er klart at opsøge en professionel første gang, så denne person kan hjælpe dig til, hvordan du bevæger dig med og omkring stangen.

Du kan også give dig i kast med det på egen hånd – eller det vil sige, du skal selvfølgelig finde et sted, hvor der er en pole stang, du kan bruge eller skaffe en til dit hjem. Inspiration kan du sagtens finde en masse på nettet.

 Fx så kan du læse på denne balletdanser‘s blog, her kan du nemlig få masser af inspiration indenfor dans.

Hvor trænet skal jeg være for at starte med pole dance?

Træningen kan tilpasses alle niveauer, alle kropstyper og alle størrelser. Alle over 18 år og ved godt fysisk helbred er velkomne til de professionelle studios som findes i de større danske byer. Klasserne plejer at være små.

Er bevægelser og tricks meget svære at lære?

Øvelser giver færdigheder, vi alle er jo begyndere på et tidspunkt. Hvis du går til en begynder klasse så forventer ingen, at du ved alt på én gang. Indenfor pole dance konkurrerer du ikke mod nogen anden end dig selv. Det er meget individuelt, hvor hurtigt du lærer, og alle har deres forskellige styrker og svagheder.

Hvad skal jeg have på til træning?

Valgfrit komfortabelt træningstøj, som du kan bevæge dig frit og uhindret i er til at foretrække.

Gode grundet til at starte med pole dance;

  • Du forbedrer din koordination og balanceevne. Det sker næsten helt automatisk, for det kræver virkelig kontrol over kroppen at bevæge sig omkring en pole stang.
  • Det er en særdeles effektiv motionsform.
  • Pole dance styrker dine muskler.
  • Du kan træne dig til en stærk ryg. En anden muskelgruppe som pole dance virkelig kan gavne (hvis udført korrekt) er din ryg.
  • Du bliver mere smidig.