Oplev fordelene ved at træne sammen med hunden

Apport

Træn sammen med din hund

Er du træt af, at træningen ofte føles som en pligt? Gider du ikke at køre ned til træningscenteret, for at stå og svede over et løbebånd? Hvis det er tilfældet, er der heldigvis nogle træningsmetoder, hvor træningen vil føles let som en leg. Du kan eksempelvis dyrke motion med din hund. Så vil træningen slet ikke føles som træning.

I kan løbe en tur sammen, eller lege ude i haven. Her vil din opmærksomhed blive rettet imod hunden, og jeres aktivitet sammen. Derfor vil træningen ikke føles som en sur pligt.

Gør træningen til en leg

Med hunden bliver træningen en del mere spændende. I kan eventuelt tage en tur til stranden og løbe langs kysten. Du kan tage din hund med i skoven, mosen, marken, og andre af Danmarks smukke naturområder.

Når du træner udenfor, får du nogle oplevelser, som du ikke ville have fået, hvis du blot trænede i træningscenteret. I stedet for at kigge ind i en elektronisk skærm, ser du de smukke kyster og træer, som dækker hele landet.

Når du ikke har lyst til at begive dig ud i naturen, kan du lege med din hund i haven. Her er der også rige muligheder for at aktivere både hunden og dig selv. Så længe du har noget godt hundelegetøj, vil legen ingen ende tage.

Hund i natur

Det rigtige udstyr er nødvendigt

Når du skal træne med din hund, kan det være en god idé at investere i noget nyt udstyr. Du kan eventuelt købe nogle nye løbesko til dig selv. Måske en ny sele til din hund, så du kan holde styr på den under løbeturene. Eller måske et par bolde, når I skal lege apport ude i haven?

Det er vigtigt at stimulere og aktivere hunden hver eneste dag. Så hvis du skal være væk fra huset i en hel dag, kan det være en god idé at købe noget hundelegetøj, som kan aktivere hunden mens du er væk.

Jogging