EN ODE TIL | SYDHAVNEN

MIT STUDIE | NÅR MAN KOMMER I TVIVL

skaermbillede-2016-03-09-kl-12-36-21Der er mange der har efterspurgt det her indlæg. Uddannelsesindlægget. Det indlæg hvor jeg fortæller om dét studie, jeg var så glad for, og om gode råd og opfordringer til kommende danskstuderende. Men jeg kan ikke skrive det. Og det har taget mig lang tid at komme hertil, hvor jeg må indrømme, at jeg ikke ved hvordan. Det sidste lange stykke tid har jeg ventet på at skuden skulle vende – ventet at jeg ville finde tilbage til den glæde – men indtil videre, er der ingen tegn på den.

Der er flyttet noget ind i min mave. Noget jeg ikke kan, eller har lyst til at overhøre. En følelse af, at noget er forkert, og lige nu er jeg ved at mærke efter, om det kan blive godt igen. For mig, har det fulgt begyndelsen af andet semester. Jeg har længe tænkt, at den nye følelse bundede i en helt folkeskoleagtig frygt for grammatik, som fylder en del på dette semester. Samtidig har jeg virkelig været opsat på, at et enkelt kursus fandeme ikke er dét, der skal få mig til at opgive. Og det kommer det heller ikke til.

Jeg har altid tænkt, at jeg ville være dygtig til at studere. Det har altid givet mening, at det var dét jeg skulle, og her at tingene ville falde på plads. Jeg var ikke god til at gå i folkeskole, og endnu værre til at gå på gymnasiet – og det har ikke handlet om manglende dygtighed, men i sidste ende om en kæmpe følelse af forkerthed – af ikke at passe ind. Jeg har altid været kvik, haft venner og været sådan en barn, der nok skal klare sig, men jeg hørte ikke til for det jeg kunne, og for det jeg var, og dét troede jeg ville ændre sig på universitetet. Jeg var sikker på at den øgede frihed ville være dér hvor jeg fik pladsen til at fungere. Sådan er det bare ikke – ikke for mig.

Min hjerne har arbejdet på højtryk de sidste mange dage. Hver aften, et sted imellem søvn og tilstedeværelse, får jeg overbevist mig selv om, at det eneste rigtige er at forlade mit studiet. Og hver eneste morgen vågner jeg med en følelse af, at en med meget mindre styr på sig selv end jeg, må have overtaget kommunikationen. For det kan jeg ikke – jeg kan jo ikke droppe ud – for hvad så?

Lige nu bor uroen ikke på danskstudiet. Jeg holder meget af at parkere min cykel ved kanalen, jeg har de bedste mennesker på min side, og på papiret – går det rigtig godt. Det ville ikke løse mine problemer, at skifte mit studie til et nyt – og det er her, at uroen bor. Gisp. Jeg er ikke ulykkelig på mit studie – jeg er ulykkelig som studerende.

I morges forlod jeg min venindes lejlighed på Nørrebro. Der var noget i vinden der ramte mig, og pludselig lignede træerne ikke længere bare træer. For første gang længe, var jeg begyndt at drømme.

Så gik jeg i boghandleren og købte tre digtsamlinger.

 

Kæmper du med et eller flere fag i skolen? Hos GoKarakter kan du få privatundervisning og lektiehjælp, som kan hjælpe dig mod topkarakterer!

   

7 kommentarer

 • Emilie, dit dygtige, kreative væsen. Du har ikke travlt. Det var bare det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej,
  Jeg har selv overvejet at søge ind på dansk studiet for det lyder nemlig lige som mig! DOG er jeg som dig, ikke verdens største fan af grammatik, er det et studie som du ville anbefale alligvel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Emilie.
  Jeg er selv danskstuderende på KUA og er på 6. semester af min bachelor. Mit råd til dig er: hæng i!! Sprog 2 er en kælling og helt klart den eksamen, hvor jeg har brugt mest tid på at læse op og haft de største frustrationer. Mange ting i undervisningen gav ikke så meget mening, men lige pludseligt forstod jeg sætningsskemaet, trappediagram osv., og syntes faktisk, at det var ret sjovt og spændende at få sætningerne delt ind i bokse osv. Sprog 3 og 4 er en leg sammenlignet med sprog 2! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg begyndte på drømmestudiet for snart tre år siden. Det første semester var spændende, alt var nyt, og tingene gik stærkt. Så begyndte andet semester, og med det, følelsen af at intet var rigtigt. Jeg begyndte at hade studiet mere og mere, hadede forelæsninger, at være på uni, at gøre det der jo skulle gøres. Jeg var så frustreret, at når nogen spurgte ind til mit studie, var jeg ved at græde. For det føltes helt forkert. Folk sagde “neej, læser du psykologi, det må være fantastisk!” og jeg responderede med et “nææh, jeg hader det”. Det var både dumt og sørgeligt. Alligevel hang jeg i, og nu, på 6. semester, kom der noget, som jeg manglede. Et fag, en måde at gøre tingene på, som var rigtig. Jeg tænkte, at det var jo derfor jeg var startet her, nu følte jeg det igen!

  Nu er jeg glad. Men det krævede altså også et par år med det modsatte. Jeg håber du finder ud af at gøre det, der er mest rigtigt for dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Øv, hvor jeg kender det med at være ulykkelig som studerende – men mon der findes lykkelige studerende?

  Og så vil jeg blot kommentere på dit rationale i forhold til at forlade studiet. Nu har jeg selv skiftet studie tre gange, og det er samme tomhed, der har mødt mig alle gangene. Så nu er jeg der, hvor jeg ved, at det ikke hjælper at skifte det ud med noget andet, og samtidig er jeg der, hvor jeg bare må forsøge at hænge i, medmindre jeg kan komme op med en bedre plan – og det kan jeg ikke.

  Så nej, det hjælper ikke sa

  Så nej, det hjælper ikke at skifte det brugte ud med noget nyt, desværre. Selvom det havde været meget nemmere.

  Så hæng i! Dansk er mega brugbart (det siger folk i hvert fald 😉 ), og du skal snart skrive BA og vælge tilvalg, og det er altså et friskt pust til hele det grødliv, som man føler, man synker ned i.

  God lørdag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Snne

  Hej du. Jeg blev færdig med min kandidat i dansk i sommers. Jeg var aldrig oppe og ringe over studiet, og var ved at droppe ud flere gange i de første år. Men, jeg lykkedes med at finde en glæde i fagets alsidighed – jeg har set de første to år (hvis man tænker over det, er ingenting. 2 år, altså) som en grunduddannelse ala basisuddannelserne på RUC. Mit bedste råd må være, at studiet er, hvad du gør det til, og når først du begynder på tilvalg, så kan du alt muligt sjovt på dansk. jeg var selv virkelig usikker på grammatik og sprogfagene, men jeg kom igennem og synes i dag, det er lidt blæret at have så nørdet en viden om det sprog, jeg elsker at bruge hver dag. Og så elsker jeg de mange faglige døre, som jeg synes, danskfaget åbner 🙂 Hvis du kan finde en ro og en form på det at studere, som er til at holde ud, så hang in there! For mig var studielivet præcis, hvad jeg gjorde det til. Dansk kan være hårdt, men det behøver det ikke være 🙂 jeg håber, du finder frem til en beslutning, som er rigtig for dig. For mig var det helt sikkert set rigtige at blive hængene!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN ODE TIL | SYDHAVNEN