UDDANNELSE | ANNAS HISTORIE

MIN MOR ER PINK

281075Hvordan finder man sig selv, når hele ens barndom har været præget af kaos, usagtheder og et kludetæppe af mærkværdige historier? Performancekunsteren Michael Richardt og hans mor Malou har stærke bånd til hinanden. Men store ubesvaret spørgsmål lurer under overfladen og bag Michaels ekspressive og flamboyante ydre gemmer der sig en hardcore familiehistorie om social arv.

-CPH DOX

Jeg kigger ned på min hud. Den er der stadig. Den ved at det har været vinter. Det hvide har sat sig som landskaber på min håndryg. Jeg er blå. Jeg er blå sammen med den blå dreng, der løber hen over min skærm iført lårkorte tern og Gaga-hæle. Jeg har uldstrømper på. Jeg sidder i min seng, med benene over kors, og skodder en cigaret i en cola-dåse. Alligevel har jeg en følelse af at være med, med inde i den blå krop, i den lyserøde autocamper.

Jeg pauser skærmen. Jeg lukker katten ind, rykker planterne tættere på, tættere til de danner kreds om min seng. Jeg har brug for et fort, en barnehule hvor jeg kan få lov til at være, være blå og være barn og være ked af det.

Jeg ved hvornår at jeg skal grine, men jeg har ikke lyst. Det er alt for virkeligt til at være virkelig sjovt. De har det godt, de to, det er en fin fortælling om kærlighed, både når den er god og når den er helt forkert. Alligevel føler jeg mig sært invaderet, af både moderens store og afstumpede væsen. Hun gør mig vred, på vegne der ikke er mine. Hvordan kan man forlade sit barn?

Autocamperen bevæger sig igennem historien om et liv, og langsomt begynder man at forstå hvad der er de to imellem. For hvert svar bliver man efterladt med spørgsmål større end de første. Jeg redder op til dem i min seng. Han ligger i et badekar. En åbenlys rituel afrensning er igang. Han har fundet svar. Jeg er ikke sikker på, på hvad.


Se ‘Min mor er pink’

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UDDANNELSE | ANNAS HISTORIE